Atelier Aarde en Vuur heet u welkom op deze site en in mijn wereld van het pottenbakken-keramiek. Hier kan je meer informatie vinden over het atelier, de cursussen en over mijzelf..

Mijn naam is Smets Chantal, sinds 1980 woonachtig in Aarschot.

Na mijn opleiding keramiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Aarschot, opende ik mijn atelier in 1998.

In mijn atelier geef ik de mogelijkheden aan cursisten om er een grondige basis van pottenbakken te kunnen leren. Hierbij kunnen de cursisten met verschillende soorten kleien en glazuurtechnieken kennis maken.

Tijdens de eerste jaren van het atelier ben ik gestart met de opleiding beeldhouwen aan de Academie voor Beeldende Kunsten (o.l.v. Roland Rens) te Aarschot. Tijdens deze opleiding volgde ik tal van cursussen in: bronsgieten, steenbewerking, letters hakken... Door de jaren heen ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in deze technieken en uiteindelijk ben ik hier ook cursussen in gaan geven.

 

 

Naam: Chantal Smets

Beroep: Keramiste

Opleiding aan het Academie voor beeldende kunsten te Aarschot 5 jaar keramiek, 6 jaar beeldhouwen en 5 jaar monumentale kunsten 

Tentoonstellingen:

  • 1998 cultureel centrum Aarschot;
  • 1999 Basseliek scherpenheuvel;
  • 2000 In "de molen" te Keerbergen en "de Gasperhoeve" te Rotselaar;
  • 2001 In "de molen" te Keerbergen en in het gemeentehuis van Koksijde;
  • 2002 In "de molen" te Keerbergen, in het gemeentehuis van De Panne en op de internationale keramiekmarkt te Puyenbroek;
  • 2003 In "de molen" te Keerbergen, in het gemeentehuis van Knokke en op de internationale keramiekmarkt te Puyenbroek.